tajnistvo@haz.hr

E-mail

Lašćinska cesta 31a, Zagreb

Adresa

Imenovani studentski povjerenici HAZ-a na Ekonomskom i Pravnom fakultetu u Splitu

Split, 16.2.2018. – Hrvatska akademska zajednica počela je okrupnjavati
studentsku jezgru na Sveučilištu u Splitu. Predsjedništvo HAZ-a na prijedlog
Alumni zajednice HAZ-a za južnu Hrvatsku imenovalo je Antu Škrobicu za
povjerenika na Pravnom fakultetu. Kako je dosadašnji povjerenik na Ekonomskom fakultetu Denis Vujević magistrirao prije nekoliko mjeseci, za novog povjerenika imenovan je Ivan Pejić.

Ante Škrobica rođen je 3. svibnja 1996. Student je prava na Pravnom fakultetu u Splitu. Trenutačno obnaša dužnost predsjednika Europske udruge studenata prava ELSA Split i predsjednika koordinacije Savjeta mladih Republike Hrvatske.
Također je član nacionalne mreže stručnjaka za javne politike i rad s mladima u Institutu Ivo Pilar, a u studenom prošle godine je bio stažist u Uredu zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice. Sudjelovao je u brojnim konferencijama, te je u siječnju 2016. dobitnik nagrade Studentskoga zbora Pravnog fakulteta u Splitu u znak trajne zahvalnosti i priznanja za podizanje studentskog aktivizma.

Ivan Pejić rođen je 23. srpnja 1993. Student je ekonomije na Ekonomskom
fakultetu Sveučilišta u Splitu, na diplomskom studiju, smjer financijski
menadžment. Završio je preddiplomski studij, smjer novac i financije. Dobitnik natjecanja poduzetnički kafić na razini Sveučilišta u Splitu, kao i natjecanja poduzetnički inkubator na EFST-u. Uz obrazovanje stekao višegodišnje iskustvo u financijskom sektoru.

Sveučilišna organizacija HAZ-a u Splitu osnovana je davne 1995. godine i bila je najsnažnija studentska organizacija u ovoj dalmatinskoj metropoli. Na ponos splitskih hazovaca, jedan od pet osnivača nacionalne organizacije je tadašnji najmlađi saborski zastupnik (1990. – 1992.), a današnji gradonačelnik Splita Andre Krstulović Opara. Pokretač obnavljanja HAZ-a u Splitu je bivši predsjednik splitskog HAZ-a Držislav Brčić, koji je bio i predsjednik Studentskog zbora na Sveučilištu u Splitu dok je studirao ekonomiju. Držislav je u srpnju 2017. na obnoviteljskoj skupštini Alumni zajednice dalmatinskih županija izabran za njenog predsjednika.

Podijeli

Učlani se u HAZ

Učlani se u Hrvatsku akademsku zajednicu klikom na gumb.