tajnistvo@haz.hr

E-mail

Lašćinska cesta 31a, Zagreb

Adresa

Karlo Kolesar imenovan međunarodnim tajnikom, a Dražen Opalić rizničarom HAZ-a

Zagreb, 14.3.2018. – Na sjednici Glavnog odbora Hrvatske akademske zajednice prihvaćeno je izvješće o radu za godinu 2017.  Glavni tajnik HAZ-a Luka Radić izvijestio je o stanju članstva udruge. Većinu članova čine studenti sa Sveučilišta u Zagreba, najviše članova upisano je na Ekonomskom i Pravnom fakultetu. HAZ izvan Zagreba okuplja studente u Osijeku i Splitu. Trenutno ima 24 studentska povjerenika na sveučilištima, fakultetima, veleučilištima i visokim školama. HAZ u Zagrebu ima 17 povjerenika koji predstavljaju HAZ na zagrebačkim visokim učilištima i njihovim sastavnicama.

Od alumni članova, gotovo 90% njih bili su aktivni u studentskoj organizaciji i/ili političkom podmlatku tijekom prvih deset godina stvaranja hrvatske države 1989. – 1999. Snaga Hrvatske akademske zajednice jest upravo u tome što okuplja studente, ali i akademske građane koji imaju razvidne profesionalne karijere. Među četvero osnivača HAZ-a iz 1990. svi su članovi Akademskog savjeta HAZ-a, kao i šestero od sedmero bivših predsjednika naše udruge. Akademski savjet čini 37 alumni članova, a akademsko krilo ima vlastitu organizaciju za južnu Hrvatsku u Splitu.

Nacionalni dopredsjednik Karlo Kolesar podnio je izvješće o suradnji i ponovnom primitku u obitelj s European Democrat Students. Glavni odbor je zatim Karla Kolesara imenovao i za međunarodnog tajnika HAZ-a.

Glavni odbor je odobrio aktivnosti do Sabora HAZ-a koji će se održati u listopadu ove godine. Očekuje se da će se studentska mreža i dalje širiti i da će biti potrebno redefinirati udrugu u dva autonomna podsustava. Podneseno je i financijsko izvješće i financijski plan za 2018. Za rizničara je imenovan Dražen Opalić. Usvojena je Odluka o članarini za junior i senior alumni članove, dok studenti ne plaćaju članarinu. Diplomirani članovi mlađi od 30 godina plaćaju Junior Alumni članarinu u iznosu od 50 kn, dok stariji članovi imaju status Senior Alumni i plaćaju 200 kn članarinu. Dužnosnici nacionalnih tijela HAZ-a (Glavni i Nadzorni odbor) plaćaju članarinu koja iznosi 300 kn, a studentski dužnosnici na nacionalnoj razini 50 kn godišnje.

U raspravi su sudjelovali Gordan Hanžek, Mihal  Jacić, Petar Škorić, Ivica Tafra, Sara Pavić, Krunoslav Gašparić, Lidija Lučić, Robert Pavičić, Ciprijan Crljenko, Sara Pavić, Držislav Brčić, Ante Barišić, Tomislavka Ivanda, Ljiljana Šegović Pivac, Ernest Petry, Nikica Kršinić, Petar Bezjak i Zdeslav Milas.

Podijeli

Učlani se u HAZ

Učlani se u Hrvatsku akademsku zajednicu klikom na gumb.