tajnistvo@haz.hr

E-mail

Lašćinska cesta 31a, Zagreb

Adresa

Intervju s Marijom Rajičem, voditeljom projekta sudjelovanja HAZ-a na Wings for Life-u 2019.

Zašto si se odlučio organizirati HAZ tim baš za nadolazeći Wings for Life u Zadru?

M: Organizacija događaja dinamična je aktivnost koja iziskuje mnogo truda, timskog rada i izvrsnu koordinaciju. No, ono posebno je da rijetko koji događaj može biti prožet s emocijom kao onaj u kojem možemo zajedničkim snagama pomoći drugima i pružiti potporu onima kojima je to najpotrebitije, kao što je WFL utrka u Zadru. Upravo je to bio ključni pokretač.

Kao voditelj projekta, imaš li informaciju koliko je trenutno prijavljenih i zašto pozivaš #hazovce da se prijave?

M:  Trenutno je prijavljenih osam tisuća sudionika diljem Hrvatske, a svatko tko želi doprinijeti može to učiniti donacijom ili samim trčanjem u HAZ timu kojeg smo uspostavili, a koji isto tako raste iz dana u dan. HAZ-ovci dobrodošli ste. Vidimo se u Zadru!

Društveno odgovorni projekti su pokretači pozitivnih promjena u zajednici. Koja je po tebi uloga Hrvatske akademske zajednice u kreiranju takvih promjena?

M: Hrvatska akademska zajednica je nestranačka i neprofitna organizacija s ciljem potpore mladima i platforma za potporu dijaloga (u) i visokoobrazovnom sustavu. Upravo kako si i sam rekao, smatram da su i neprofitne i nevladine organizacije pokretači pozitivnih promjena i aktivnosti u društvu, pa tako i HAZ.

Na prethodnom, uspješno provedenom, IX. Saboru HAZ-a formirano je predsjedništvo HAZ-a Zagreb i trenutno u okviru HAZ-a Zagreb obnašaš funkciju tajnika. Kako vidiš razvoj najveće studentske podružnice HAZ-a i imate li još kakve projekte na vidiku?

M:  HAZ, kao što sam u prijašnjim recima naglasio, raste te će nastaviti rasti s konkretnim planovima i aktivnostima, a za koje odgovara predsjedništvo podružnice, odnosno Glavni odbor na nacionalnoj razini. U HAZ-u Zagreb trenutno je u planu panel rasprava te potpora aktivnostima uspostave HAZEF-a. Studenti su od presudnog značaja za Hrvatsku akademsku zajednicu te imaju priliku sudjelovati u kreiranju ključnih odluka HAZ-a.

Razgovarao: Ivan Biošić, voditelj Tima za odnose s javnošću Hrvatske akademske zajednice

Podijeli

Učlani se u HAZ

Učlani se u Hrvatsku akademsku zajednicu klikom na gumb.