tajnistvo@haz.hr

E-mail

Lašćinska cesta 31a, Zagreb

Adresa

Konferencija HAZ-a: Održivi razvoj turizma i podizanje svijesti o važnosti društveno odgovornog poslovanja na primjeru Nacionalnog parka Plitvička jezera

Konferencija “Održivi razvoj turizma i podizanje svijesti o važnosti društveno odgovornog poslovanja na primjeru Nacionalnog parka Plitvička jezera” održala se u subotu, 14. prosinca, u Hotel Jezero u Nacionalnom parku Plitvičkim jezerima.
Događaj je okupio više od 70 članova i članica Hrvatske akademske zajednice koji su tijekom jednodnevne konferencije imati priliku čuti dva plenarna predavanja, panel diskusiju i sudjelovali u mnogim drugim, zanimljivim, raspravama.
Po završetku X. Izvještajnog Sabora Hrvatske akademske zajednice, zamjenik nacionalnog predsjednika Karlo Kolesar, struč. spec. oec., otvorio je konferenciju plenarnim predavanjem na temu “Društveno odgovorno poslovanje kao preduvjet održivom razvoju turizma”, a zatim i moderirao panel raspravu “Društveno odgovorno poslovanje kao preduvjet održivom razvoju turizma” na kojoj su sudjelovali poduzetnik u kamping turizmu Ivica Tafra, državni tajnik Ministarstva turizma Robert Pende, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević te direktor sektora Hrvatskih autocesta Ivan Ribičić.
Nakon panel rasprave, uslijedilo je, drugo po redu, plenarno predavanje, Ivana Ribičića, dipl. oec., direktora Sektora za naplatu cestarine Hrvatskih autocesta d.o.o., ujedno i sponzora događaja. Direktor Ribičić održao je predavanje na temu “Uloga autocestovne infrastrukture u društveno odgovornom poslovanju“ te svim sudionicima otkrio dosad možda nepoznate zanimljivosti o pokazateljima autocesta u turizmu.
Na kraju programa konferencije o održivom razvoju na predivnim Plitvičkim jezerima održale su se dvije vertikale radionica, za naše studente i junior alumnije te alumnije. Radionica za alumnije održana je u okviru Akademskog vijeća koje je predvodio alumni predsjednik Ante Barišić, a za mlađe članove glavna tajnica Dora Miketek i zamjenik nacionalnog predsjednika Karlo Kolesar! Ponosni smo što u Hrvatskoj akademskoj zajednici jednako njegujemo odnose s alumnijima kao i studentskim članovima te se međusobno družimo i redovito razmjenjujemo iskustva.
Ovim putem, veliko hvala našim sponzorima: Hrvatskim autocestama, Nacionalnom parku Plitvička jezera i Hrvatskim šumama te svim okupljenim članovima i članicama na sudjelovanju. Bez navedenih sponzora ovo sve ne bi bilo moguće!

Podijeli

Učlani se u HAZ

Učlani se u Hrvatsku akademsku zajednicu klikom na gumb.