tajnistvo@haz.hr

E-mail

Lašćinska cesta 31a, Zagreb

Adresa

XI. Sabor i Izbori Hrvatske akademske zajednice u virtualnom izdanju

XI. Sabor Hrvatske akademske zajednice održan je u virtualnom okruženju u četvrtak, 17. prosinca 2020. s početkom u 18.00 sati, a prvi je kao takav održan u povijesti udruge pod geslom “30 godina zajedno” povodom 30-og rođendana Hrvatske akademske zajednice. Virtualno okruženje i epidemiološke mjere unatoč širenju zaraze bolesti COVID-19, nisu spriječili članove HAZ-a da održe i izbore pa su tako u prvim online izborima izabrani nacionalni dužnosici.

Mr. sc. Zdeslav Milas izabran je za nacionalnog predsjednika, a Karlo Kolesar, struč. spec. oec. za zamjenika nacionalnog predsjednika Hrvatske akademske zajednice. Alumni zajednicu će nastaviti voditi i dosadašnji alumni predsjednik Hrvatske akademske zajednice Ante Barišić, dr. med. uz zamjenika alumni predsjednika doc. dr. sc. Antonia Sesara. Novi predsjednik Akademskog vijeća je prof. dr. sc. Mislav Grgić, a nacionalne dopredsjednike Hrvatske akademske zajednice izabrani su Ivan Pnjak, Hrvoje Raos i Mihovil Mioković.

“Svi zajedno smo razlog zbog kojeg Hrvatska akademska zajednica postoji već 30 godina, ne bi bilo dovoljno reći 30 puta hvala našim alumni članovima, osnivačima, bivšim i sadašnjim dužnosnicima za doprinos razvoju HAZ-a i vjere u Hrvatsku”, rekao je novo-staro izabrani nacionalni predsjednik Hrvatske akademske zajednice mr. sc. Zdeslav Milas.

Izabrano je i 20 članova Glavnog odbora Hrvatske akademske zajednice, odnosno 10 članova iz redova senior alumnija te 10 članova iz studentskih i junior alumni redova.

Na Saboru je, u virtualnom okruženju, prisustvovalo više od 110 senior alumni, junior alumni i studentskih izaslanika. Velika nam je čast i zadovoljstvo što nam se na XI. Saboru obratio i aktualni ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs te predsjednik skupštine Grada Zagreba Mislav Herman, inače, dugogodišnji HAZ-ovac.

Tijekom Sabora premijerno je bio prikazan i promotivni video koji prikazuje članove i događanja unutar Hrvatske akademske zajednice kroz tri desetljeća. Bila je ovo virtualna prilika za druženje prijatelja i starih kolegica i kolga koji se nisu susreli godinama za razmjenjivanje iskustava i sjećanja, a ujedno i na motivaciju novih članova.

Podijeli

Učlani se u HAZ

Učlani se u Hrvatsku akademsku zajednicu klikom na gumb.