tajnistvo@haz.hr

E-mail

Lašćinska cesta 31a, Zagreb

Adresa

Održana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora Hrvatske akademske zajednice

Hrvatska akademska zajednica (HAZ), u okviru svog XI. Sabora, održanog u online obliku 17. prosinca 2020. godine, tajnim je glasovanjem 119 prisutnih izaslanika izabrala novi sastav Glavnog odbora, kao jednog od svojih središnjih tijela. Dvadeset članova Glavnog odbora tajnim se glasovanjem bira na Saboru, od kojih deset birajustudentski članovi i junior alumni članovi, a ostalih deset senior alumni članovi. Popis svih izabranih članova Glavnog odbora nalazi se u nastavku.

Na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora, koja je održana neposredno nakon Sabora HAZ-a, za predsjednicu Glavnog odbora izabrana je dr. sc. Vlatka Ružić, prof. v. š., dekanica Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću. Na prijedlog nacionalnog predsjednika Glavni odbor imenovano je sljedeće dužnosnike: za glavnu tajnicu imenovana je Dora Miketek, MSc PT, ACMI, prethodna predsjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH i dosadašnja glavna tajnica HAZ-a; za glavnog rizničara imenovan je Dražen Opalić, struč. spec. oec., financijski stručnjak i pomoćnik ministra u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike RH; za međunarodnu tajnicu imenovana je Katarina Šarac, studentica, tajnica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola u tri mandata i prethodna predsjednica Studentskog zbora Veleučilišta Velika Gorica, a za glasnogovornika Hrvatske akademske zajednice imenovan je Ivan Biošić, prethodni savjetnik predsjednika Vijeća studenata i dugogodišnji član projektnih skupina HAZ-a za komunikacije.

Na prijedlog novoizabrane predsjednice Glavnog odbora dr. sc. Vlatke Ružić, Glavni odbor imenovao je za dopredsjednicu Glavnog odbora Davorku Herman Mahečić, dr. med., a za tajnika Glavnog odbora Mihala Jacića.

Novom Glavnom odboru i svim dužnosnicima čestitamo i želimo uspješan rad!

Izabrani članovi Glavnog odbora HAZ-a iz redova studentskih članova i junior alumni članova:

 1. Marija Hodalj
 2. Filip Marinović
 3. Ana Šomoljanski
 4. Dora Miketek
 5. Petar Butorac
 6. Monica Rogić
 7. Zdeslav Indir
 8. Pavao Škoko Gavranović
 9. Mihal Jacić
 10. Petrana Caktaš

Izabrani članovi Glavnog odbora HAZ-a iz redova senior alumni članova:

 1. dr. sc. Vlatka Ružić, prof. v. š.
 2. Gordan Hanžek, mag. ing.
 3. Ernest Petry, mag. iur., MBA
 4. mr. sc. Hrvojka Božić
 5. Trpimir Majcan, prof.
 6. Davorka Herman Mahečić, dr. med.
 7. Petar Banić, dipl. iur.
 8. Držislav Brčić, mag. oec.
 9. doc. dr. sc. Marko Periša
 10. Matija Magerl, mag. iur.

Podijeli

Učlani se u HAZ

Učlani se u Hrvatsku akademsku zajednicu klikom na gumb.