tajnistvo@haz.hr

E-mail

Lašćinska cesta 31a, Zagreb

Adresa

Najveća studentska i alumni organizacija u Hrvatskoj izabrala novo vodstvo

Hrvatska akademska zajednica (HAZ) je na XII. Saboru izabrala novog nacionalnog predsjednika, zamjenicu predsjednika te tri nacionalna dopredsjednika iz redova studenata i mladih. Sabor HAZ-a održan je u petak, 21. siječnja 2022. u hibridnom obliku, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a 120 izaslanika su se, među ostalima, obratili i istaknuti gosti poput ministra prof. dr. sc. Radovana Fuchsa u ulozi izaslanika predsjednika Vlade mr. sc. Andreja Plenković, ministra dr. sc. Gordana Grlić-Radmana i rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican koja je uime splitskog i mostarskog rektora sveučilišta pozdravila okupljene. Saboru je bio nazočan i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, saborski zastupnik i glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice Krunoslav Katičić.

Izaslanici i gosti XII. Sabora Hrvatske akademske zajednice I Foto: Mihal Jacić

Za nacionalnog predsjednika HAZ-a sa svim glasovima izaslanika izabran je Karlo Kolesar, posebni savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova, inače javnosti poznatiji kao dugogodišnji predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH i potpredsjednik Europskih demokratskih studenata, studentske organizacije EPP-a, a sada. Zamjenica predsjednika će u novom mandatnom razdoblju biti istaknuta muzikologinja i jezikoslovka mr. sc. Hrvojka Božić, ravnateljica Gradskog muzeja Grada Karlovca i voditeljica projekta izgradnje muzeja Domovinskog rata Karlovac-Turanj.

Novoizabrani predsjednik Hrvatske akademske zajednice Karlo Kolesar I
Foto: Mihal Jacić

„Podrška koju ste mi pružili na ovome Saboru, obvezuje me da u ovome mandatu nastavimo raditi za Hrvatsku i povezivati studente u okviru HAZ-a, uz podršku naših istaknutih senior alumni članova“,

poručio je Karlo Kolesar, novoizabrani nacionalni predsjednik Hrvatske akademske zajednice te se zahvalio dosadašnjem predsjedniku mr. sc. Zdeslavu Milasu na vođenju udruge.

Iz redova studenata i mladih izabrana su tri nacionalna dopredsjednika pa će tako razvoju ove udruge aktivno doprinositi i Hrvoje Raos, Dora Miketek i Adrian Poznić. Raos je aktivan u splitskoj sveučilišnoj organizaciji i polaznik je doktorskog studija medicine. Miketek je kao studentska predstavnica niz godina angažirana na obrazovnoj politici, a magistrirala je u Engleskoj. Poznić je mladi poduzetnik koji završava studij ekonomije na EFZG-u, a dobitnik je i Rektorove nagrade za projekte koje je predvodio na fakultetskom ogranku Hrvatske akademske zajednice.

Zdeslav Milas koji je vodio HAZ od 2016. godine, izabran je za počasnog predsjednika, dodijelio je priznanja za doprinos razvoju HAZ-a onima koji su se svojim imenom istaknuli u više od 30 godina djelovanja udruge.

Podijeli

Učlani se u HAZ

Učlani se u Hrvatsku akademsku zajednicu klikom na gumb.