tajnistvo@haz.hr

E-mail

Lašćinska cesta 31a, Zagreb

Adresa

Povremeni i sezonski studentski rad koristan je za studente i za poslodavce

Nacionalni predsjednik Hrvatske akademske zajednice i dopredsjednik Udruge poslodavaca u obrazovanju HUP-a mr. sc. Zdeslav Milas dao je danas za HRT Vijesti izjavu povodom izrade Zakona o obavljanju studentskog rada:

„Model ugovora o obavljanju studentskog posla jednako je važan za studente i za poslodavce. Za redovne studente ili nezaposlene izvanredne studente povremena i sezonska zarada važna je za financiranje studentskog života (npr. u turističkoj sezoni) ili kao moguća naknada za studentsku praksu, ili rad za vrijeme studiranja. Za poduzetnike je povremeni angažman i sezonski rad studenata koristan s obzirom na brzu prilagodbu dodatne radne snage na tržištu rada kao što je to slučaj primjerice u ljetnoj sezoni.
Stoga, u ime granske Udruge poslodavaca u obrazovanju HUP-a, podržavamo izradu Zakona o obavljanju studentskih poslova koji regulira prava i obveze studenta, poslodavca i studentskih centara koji u ovom trokutu ključnih dionika imaju ulogu posrednika. No, jasno ističemo da se protivimo da povremeni ili sezonski studentski rad zamjenjuje stalni radni odnos.”

Zdeslav Milas je član radne skupine radne skupine za izradu Zakona o obavljanju studentskih poslova, zastupajući Hrvatsku udrugu poslodavaca. U radnoj skupini sudjeluju predstavnici sindikata, studentskih centara, Hrvatski studentski zbor, Ministarstvo rada, Ministarstvo financija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Podijeli

Učlani se u HAZ

Učlani se u Hrvatsku akademsku zajednicu klikom na gumb.