tajnistvo@haz.hr

E-mail

Lašćinska cesta 31a, Zagreb

Adresa

HAZef organizira novi projekt pod nazivom ESG – „Od teorije do prakse”

Hrvatska akademska zajednica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu (HAZef) i Mazars, 20. travnja 2023. godine organizirat će jednodnevni projekt na temu održivosti i održivog razvoja. Projekt će se održati u kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta, a sastojat će se od 2 dijela. Prvi dio projekta zamišljen je kao uvod u temu, te teorijsko upoznavanje kroz panel raspravu. Drugi dio biti će u obliku case study natjecanja u kojem će prijavljeni studenti, raspoređeni u timove do 3 osobe, imati priliku primjeniti prethodno naučeno znanje na panel raspravi.

Mazars je vodeća međunarodna revizorska, porezna i savjetodavna tvrtka. U Hrvatskoj posluje s više od 400 klijenata, od podružnica međunarodnih kompanija do srednjih i malih poduzeća. Mazars Grupa prisutna je u Hrvatskoj od 2012. godine, a stekla je iskustvo s poduzećima iz industrija proizvodnje, trgovine, poljoprivrede, financija, javnog sektora, telekomunikacija i tehnologije te zdravstva i njege. Kao hrvatska podružnica, surađuju s ostalim Mazars uredima diljem svijeta, pojačano s 11 ureda CEE regije, a najbliže s Adria regijom koju čine Hrvatska Slovenija i Srbija.

Tema održivosti i održivog razvoja sastavnica je svakog poduzeća, organizacije ili korporacije, no i dalje se ne govori dovoljno o njezinoj svrsi i utjecaju, te se smatra kako je većinski sporedna stavka svakog poslovnog sustava. Neosporno je kako se posljednjih nekoliko godina održivost značajno razvila s obzirom na sve veću integraciju, tehnološki napredak i modernizaciju svjetskih poduzeća.

U sklopu inicijative održivog razvoja gospodarstva određene su tri osnovne grupe ciljeva koji se pokušavaju postići. To su okolišni (eng. Enironmental), društveni (eng. Social) i upravljački (eng. Governance) ciljevi, ili skraćeno ESG.

Osnovna namjera ovog projekta je pružiti edukativni program o samom pojmu ESG-a, njegovom utjecaju na poslovanje unutar i izvan poduzeća, postupak implementacije te posljedice istog.

O svrsi održivosti s naglaskom na okolišni aspekt pričati će Mihaela Trčak, supervizorica u odjelu Financijskog savjetovanja u Mazarsu, te konzultantica – Environmental. O društvenom kriteriju u svom izlaganju govoriti će Ivo Radić, konzultatnt u ESG odjelu Mazarsa – Social. Vali Marszalek, direktorica ESG odjela u Mazarsu te žena s bogatim višegodišnjim iskustvom u području ESG-a, naglasiti će važnost u kontekstu Governance-a. Svim prisutnima pružit će se bolji uvid u integracije ciljeva u poslovne procese.

Završnicu projekta začinit će Case study natjecanje koje su za studente složili panelisti, kako bi im bilo omogućeno teorijsko znanje primijeniti u praksi. Oni najuspješniji u rješavanju zadatka, bit će nagrađeni vrijednim nagradama:

  1. mjesto: Izravan plasman na Lov na praksu u Mazarsu
  2. mjesto: ESG 1 na 1 u Mazarsu
  3. mjesto: Poklon paket

Ovakav projekt izvrsna je prilika za sve mlade studente koji se žele dodatno usavršiti na način da upoznaju svrhu i važan utjecaj održivosti unutar poduzeća.

Podijeli

Učlani se u HAZ

Učlani se u Hrvatsku akademsku zajednicu klikom na gumb.